• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat moet u nog onthouden uit Extra Time?

  Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe was maandagavond te gast in Extra Time. Hij had lof voor Kevin De Bruyne. En Jan Mulder haalt herinneringen op aan Rik Coppens.

  Mulder: "Coppens draaide de Hollandse defensie dol"

  Het Kiel nam afgelopen weekend op een pakkende manier afscheid Beerschot-icoon Rik Coppens. "Ik krijg kippenvel als ik die beelden zie", zegt Jan Mulder. "Ik heb hem nooit in levenden lijve zien voetballen, maar ik herinner me wel dat we op de radio naar Nederland-België luisteren en de naam Coppens hoorden. Dat was de vijand, die draaide de Hollandse defensie dol. Rik had geen kind aan zijn rechtstreekse tegenstander Rinus Terlouw."

  Vanderhaeghe: "De Bruyne heeft de kwaliteiten voor Bayern München"

  Yves Vanderhaeghe: "Kevin De Bruyne beschikt over enorm veel kwaliteiten om ook in zo'n geoliede machine als Bayern München direct zijn plaats te hebben. De concurrentie is er wel enorm, Bayern telt zoveel goeie spelers. Voor hem zou het wel leuk zijn om tussen al die toppers te kunnen voetballen."

  De keek op de week van Filip Joos

  Jan Mulder: "Michels vond mij veel beter dan Cruijff"

  Jan Mulder stond in 1969 in de belangstelling van Real Madrid. "Maar een transfer naar Spanje kon toen niet", zegt Mulder. "De grenzen waren toen gesloten. Pas toen Cruijff naar Barcelona ging, kon het weer. Rinus Michels was daar toen trainer. Die belde mij toen vaak op. Die vond mij veel beter dan Cruijff. Maar ik wou niet naar zo'n provincieclub."