• home
 • video
 • pas verschenen

  Records liggen voor het grijpen in de Vlaamse klassiekers

  Zit er een record in voor Fabian Cancellara?

  Het veldritseizoen blaast zijn laatste adem uit en dus kan alle aandacht stilaan op de wegrenners gericht worden. Over enkele weken zakt het peloton weer af naar Vlaanderen, waar niet alleen overwinningen, maar ook enkele records behaald kunnen worden.

  Omloop Het Nieuwsblad: 28 februari

  Philippe Gilbert won de Belgische openingsklassieker al in 2006 en 2008 en kan dit jaar dus weer een gooi doen naar een derde trofee. Op die manier zou hij in de voetsporen kunnen treden van Ernest Sterckx (1952, 1953, 1955) , Joseph Bruyère (1974, 1975, 1980) en Peter Van Petegem (1997, 1998, 2002).

  Dwars door Vlaanderen: 25 maart

  Niki Terpstra pakte vorig jaar in Dwars door Vlaanderen uit met een straffe solo, goed voor het begin van een knap voorjaar. Voor Terpstra was het al de tweede overwinning in Waregem, na een eerdere triomf in 2012. Als Terpstra de Vlaamse klassieker voor de derde keer wint, wordt hij alleen recordhouder.

  Gent-Wevelgem: 29 maart

  Tom Boonen heeft dit seizoen weer een afspraak met de geschiedenis. De Etixx-Quick Step-kopman won Gent-Wevelgem in 2004, 2011 en 2012. Met een vierde overwinning in Wevelgem kan Boonen op de erelijst van Gent-Wevelgem op eenzame hoogte staan.

  Ronde van Vlaanderen: 5 april

  Tom Boonen en Fabian Cancellara hebben 5 april nog wat meer met stip aangekruist in hun agenda. De teller van Boonen (2005, 2006 en 2012) en Cancellara (2010, 2013 en 2014) in "Vlaanderens Mooiste" staat voorlopig op 3.

  Bij een vierde overwinning kunnen Boonen en Cancellara Buysse, Magni, Leman en Museeuw van hun troon stoten. Cancellara kan bovendien in de voetsporen van Magni treden, die tussen 1949 en 1951 de Ronde drie keer op rij won.

  Scheldeprijs: 8 april

  In Schoten zal de titanenstrijd tussen Marcel Kittel en Mark Cavendish nog een beetje interessanter zijn. De twee topsprinters mochten allebei al drie keer juichen in Schoten en mikken op een vierde zege. Kittel kan zelfs een indrukwekkende vier op een rij scoren.