• home
 • video
 • pas verschenen

  Organisatoren hertekenen finale Kuurne-Brussel-Kuurne

  Tom Boonen won vorig jaar in Kuurne.

  De 67e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag 1 maart kent in de finale een nieuw parcours. De vernieuwde Budabrug in Kortrijk is vanaf nu opgenomen in de twee plaatselijke ronden op en rond de Brugsesteenweg van Kuurne.

  Traditiegetrouw start Kuurne-Brussel-Kuurne, daags na de Omloop Het Nieuwsblad, aan de renbaan in Kuurne. Van daaruit vertrekken de renners voor een tocht van 196 kilometer. De Nokereberg is op 53 kilometer van de finish de laatste hindernis van het vernieuwde parcours.

  "In Kuurne wordt altijd snel gestart, gezien de gretigheid van de renners om zich vroeg op het seizoen te tonen op Vlaamse wegen. Ons parcours leent zich uitstekend om er een harde wedstrijd van te maken, maar het kan ook uitdraaien op de eerste grote test voor de sprintersploegen", blikt koersdirecteur Peter Debaveye vooruit.

  Vorig jaar ging de zege naar Tom Boonen in het openingsweekend van het klassieke wegseizoen. Hij haalde het toen in de sprint van de Nederlander Moreno Hofland en Sep Vanmarcke.