• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters: "Ik ben enorm trots op Klaartje Liebens"

  Kim Clijsters is een trotse toernooidirectrice.

  Het enige WTA-toernooi in België is met Klaartje Liebens en Indy de Vroome twee veelbelovende jonge tennissters rijker. "Eén van de doelstellingen van de Diamond Games is om jonge speelsters een kans te geven. Doel bereikt", vertelt toernooidirectrice Kim Clijsters.

  Zowel de 20-jarige Klaartje Liebens (WTA-327) als de 18-jarige Nederlandse Indy de Vroome (WTA-247) hebben de hoofdtabel van de Diamond Games in Antwerpen bereikt.

  "Met Klaartje Liebens en Indy de Vroome hebben twee speelsters van mijn tennisacademie vanuit de kwalificaties de hoofdtabel bereikt. Dat is geweldig voor hen, voor Carl Maes en al de andere coaches van de academie. En het is goed voor het Belgische en Nederlandse tennis", vertelt een opgetogen Kim Clijsters.

  Klaartje Liebens, die in de laatste voorronde te sterk was voor Ysaline Bonaventure, is de vierde Belgische op de hoofdtabel in Antwerpen. Ook Alison Van Uytvanck, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens maken deel uit van de Belgische delegatie op de Diamond Games.

  "Eén van de belangrijkste doelstellingen van de Diamond Games is om jonge speelsters een kans te geven. Indy en Klaartje hebben die kans met beide handen gegrepen. Het wordt een mooie tennisweek", besluit Clijsters.

  In de eerste ronde neemt Liebens (WTA-327) het op tegen de 24-jarige Duitse Mona Barthel (WTA-42). De Vroome (WTA-247) treft de Bulgaarse Tsvetana Pironkova (WTA-50).