• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Wij zijn geen brute ploeg"

  Vanderhaeghe neemt het op voor zijn team.

  Kortijk-coach Yves Vanderhaeghe was te gast in Extra Time. Hij vindt dat de zege van Kortrijk tegen Club te veel ondergesneeuwd raakt door discussies over de "te viriele aanpak" van zijn ploeg, en al zeker de rol van Santini. "Daarom kwam ik naar de tv-studio, om ons imago recht te trekken."

  KV Kortrijk-spits Ivan Santini had al na een halve minuut rood kunnen krijgen voor een charge op Duarte, waarbij hij zijn elleboog gebruikte.

  Het Extra Time-panel vindt het een rode kaart waard, maar Vanderhaeghe niet. "Ik snap wel dat je hier geel kunt geven. Maar zo erg was het allemaal niet. Hij houdt zich in. En nadat ik hem bij de rust gezegd had dat het genoeg was, maakte hij niet één fout meer."

  "Ik vind dat er van Kortrijk geen enkele overtreding geweest is die over de schreef was. We hebben in totaal ook maar 14 fouten gemaakt, tegenover 21 van Club. Is dat dan zo erg?"

  "Wij zijn echt geen brute of rudimentaire ploeg. Daarom ben ik ook naar hier gekomen, want het imago dat van Kortrijk opgehangen wordt, klopt gewoon niet", zegt Vanderhaeghe.

  "Atletico Madrid probeert ook goeie spelers van de tegenstander uit de juiste plooi te houden. Dat deden wij met Vazquez. Je moet hem uit de match houden of Club draait, en dat wil ik niet. Ik vind het ook een compliment als Michel Preud'homme zegt dat ze tegen ons niet kunnen voetballen."

  Vandenbempt: "Viriel spel, maar ook heel goed voetbal"

  De analisten bij Extra Time vinden trouwens niet dat over Kortrijk een eenzijdig beeld mag gehangen worden. "De analyse van de match is wel tweeledig", zegt Peter Vandenbempt. 

  "Enerzijds heeft Kortrijk wel viriel gespeeld, maar jullie hebben ook heel goed gevoetbald. Het is niet zo dat Kortrijk overkomt als een ploeg die alleen maar schopt, maar het is wel het een en het ander."