• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Matton speelt volgend seizoen bij Gent"

  Vanderhaeghe is deze week te gast in Extra Time.

  Zoals elke gast van Extra Time kreeg Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe in het begin van het programma enkele ja-neevragen voorgeschoteld. Op de vraag of Thomas Matton volgend jaar voor AA Gent speelt, antwoordde hij verrassend "ja".

  Het contract van Thomas Matton bij KV Kortrijk loopt na het seizoen af. "Ik heb altijd aangedrongen op een contractverlenging voor Matton, maar de club twijfelt omdat hij toch blessuregevoelig is", zei Vanderhaeghe. "Ik denk ondertussen dat hij vertrekt, want de onderhandelingen duren te lang."

  AA Gent werd eerder al genoemd als de nieuwe bestemming voor Matton. Vanderhaeghe heeft nog altijd veel contact met zijn voorganger en huidige Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck, maar volgens Vanderhaeghe hebben de twee trainers het nog niet gehad over een transfer van Matton.

  "Na de match tegen Club Brugge zag ik Hein nog en hebben we samen een pint gedronken. Maar over een transfer van Matton hebben we het niet gehad. De match zat nog te veel in mijn hoofd."