• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings gaat nog even skeeleren tussen twee schaats-WK's

  Bart Swings gaat volgende week skeeleren in Las Vegas.

  Opvallend: tussen het WK afstanden volgend weekend in Heerenveen en het WK allround begin maart in Calgary trekt Bart Swings nog eens de skeelers aan. De Belg doet in Las Vegas mee aan een WB-manche skeeleren. Zijn schaatscoach Rutger Tijssen heeft geen bezwaar. Hij ziet een voordeel om scherp te blijven en de jetlag makkelijker te verteren.

  Swings was en is een wereldtopper in het skeeleren, maar het voorbije seizoen kwam het schaatsen op de eerste plaats.

  Na het WK afstanden in Heerenveen, van donderdag tot zondag, gaat het echter richting Las Vegas voor de Las Vegas World Cup Inline Speed Skating. Swings ging in op een uitnodiging van de Amerikaanse skeelerbond, vooral om het gat op te vangen tussen de twee wereldkampioenschappen op het ijs.

  Na de skeelerweek reist hij meteen door naar Calgary, waar op 7 en 8 maart het WK allround plaatsheeft. Tijssen (foto) geeft zijn fiat: "Het voordeel voor mij is dat hij scherpte moet houden en dat hij een week langer in die tijdzone zit. Zijn acclimatisatie in Calgary zal dan een stuk makkelijker zijn."

  Tijssen denkt ook dat Swings voldoende ervaring heeft om snel van schaatsen over te stappen naar skeeleren en andersom.