• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 25: een zanger, een dirigent en diarree

  Chevalier kon niet spelen, maar feest graag mee.

  Speeldag 25 in de Jupiler Pro League had een smerige slag, een enthousiaste Chevalier als dirigent, een woeste coach met buikkrampen en een tot dusver zeer geslaagde wintertransfer als meest sappige ingrediënten. Bekijk de leukste beelden op deze pagina.

  Slag van Santini krijgt (nog) geen sanctie

  Na Kortrijk-Club Brugge was scheidsrechter Frederik Geldhof de gebeten hond. De lichte penalty in de slotseconden zorgde voor veel frustraties bij de Club-spelers en hun fans, ook al omdat Kortrijk-spits Santini in de openingsminuut erg stevig in duel ging met Duarte. De aanvaller kreeg zelfs geen kaart voor zijn smerige slag.

  Chevalier dirigeert het feestgedruis bij Kortrijk

  Na de zeer twijfelachtige penalty voor KV Kortrijk volgden de Club Brugge-fans het slechte voorbeeld van de Anderlecht-supporters op Standard. Ze braken hun stoeltjes af en gooiden die op het veld. Het contrast met de fans van de thuisploeg kon niet groter zijn. Daar waren er alleen maar lachende gezichten, zeker toen de geschorste Teddy Chevalier de rol van orkestmeester maar al te graag op zich nam.

  Werner is sterk, maar ontsnapt na een uitschuiver

  Cercle Brugge-doelman Olivier Werner was weer de sterke man bij de West-Vlamingen. Hij kon de 0-2-nederlaag tegen Anderlecht niet vermijden, maar hield de hoop bij de Cercle-supporters dankzij enkele prima reddingen wel lange tijd levend. Werner zag zijn goeie prestatie wel bijna verpest door een knullige glijpartij bij een uittrap.

  Moses is de messias van AA Gent

  Moses Simon was voor het tweede weekend op rij de uitblinker bij AA Gent. De Nigeriaanse spits scoorde en liet scoren tegen Westerlo. Hij kreeg meteen een staande ovatie van het thuispubliek bij zijn vervanging.

  Joseph-Monrose laat het bijna opnieuw spoken

  Bij Racing Genk hebben ze zo stilaan een abonnement op vreemde doelpunten. Steven Joseph-Monrose plaatste zich bijna in het rijtje van voorgangers zoals Kagé en Schrijvers, maar de invaller trapte vanuit buitenspelpositie naast.

  Gezang, woede en diarree in Oostende

  Er viel weer heel wat te beleven aan de kust zaterdagavond. Oostende-trainer Fred Vanderbiest was andermaal niet te spreken over de arbitrage. Deze keer moest hij tegengehouden worden door zijn spelers. De coach verklaarde achteraf overigens dat hij last had van diarree. Of er een verband is met de zangstonde van preses Marc Coucke, is niet meteen duidelijk.

  Vurige Charleroi-fans volgen voorbeeld van Lierse

  Op de vorige speeldag pakten de Lierse-supporters tegen Standard uit met Bengaals vuur om hun onvrede over de gang van zaken uit te drukken. In KV Mechelen-Charleroi serveerden de bezoekende supporters ook vuurwerk, maar de reden is niet meteen duidelijk. Met hun rookwolk hinderden de fans vooral hun eigen doelman Penneteau. De vonk sloeg helaas niet over op het veld.

  Wanderson en Kasmi laten Lierse nog even dromen

  Lierse leek een vogel voor de kat in de degradatiestrijd, maar na de verrassende overwinning bij Zulte Waregem is er toch weer hoop bij Lierse. De rode lantaarn liep uit tot 0-3 dankzij uitblinkers Wanderson en Kasmi. De eerste viel op dankzij zijn dribbels, de tweede was de afwerker.