• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB: "Er is niks aan de hand met Geldhof"

  KBVB: "Red-side Kortrijk is een sociaal project van de stad."

  De Voetbalbond heeft het Facebook-relletje rond scheidsrechter Geldhof na Club Brugge-Kortrijk geklasseerd. "Het is duidelijk een storm in een glas water", zegt woordvoerder Pierre Cornez. Ook KV Kortrijk heeft gereageerd: "Red-Side is geen supporterspagina van de club."

  Na de 2-0-nederlaag van Club gisteren verscheen op de sociale netwerksites het bericht als zou Geldhof lid zijn van de open Facebook-groep "Red-side Kortrijk". Sommige fans van Club steigerden en maakten gewag van favoritisme.

  "Er is helemaal niets aan de hand", zegt Cornez. "Er circuleert foute info in de media. Zo is de pagina "Red-side Kortrijk" niet eens een fanclub van de voetbalclub, maar een sociaal project van de stad Kortrijk."

  "Frederik Geldhof is door een kennis aan deze openbare groep toegevoegd en is dus nooit bewust "lid" geworden. Het is dus duidelijk een storm in een glas water."

  De bond steunt Geldhof: "Net zoals we met al onze refs doen. We vragen hen wel om ook in de toekomst steeds heel voorzichtig met sociale media, als Facebook en Twitter, om te gaan. Deze zaak bewijst immers nog maar eens dat dat heel gevaarlijk kan zijn. In elk geval is er voor ons niets aan de hand."

  Kortrijk: "Red-Side is geen supporterspagina"

  KV Kortrijk heeft vanmiddag ook gereageerd met wat meer duiding bij de bewuste Facebookpagina: "De pagina Red-Side waar Frederik Geldhof aan toegevoegd werd door Gino Derveaux (oprichter van deze Facebookpagina en bezieler van het Red-Side Project), is geen pagina van de Kortrijkse supportersclub met dezelfde naam."

  "Het project Red-Side van Gino Derveaux, die actief is als sport- en straathoekwerker, werd opgericht in 1983 als project om sport en voetbal voor alle mensen toegankelijk te maken. Geregeld worden er voetbalwedstrijdjes georganiseerd voor kansarme jongeren door Red-Side."

  "Een belangrijke nuance dus dat de Facebookpagina Red-Side absoluut geen supporterspagina is van KV Kortrijk, maar wel een openbare groep van een sociaal project."