• home
 • video
 • pas verschenen

  Gestolen WK-fiets Kwiatkowski is terecht

  De unieke fiets waarmee Michal Kwiatkowski wereldkampioen werd

  Eind september 2014 fietste Kwiatkowski zich in het Spaanse Ponferrada richting wereldtitel. De verantwoordelijken voor de diefstal van zijn fiets werden in de val gelokt toen ze het kleinood wilden verkopen.

  Begin februari verdween de fiets van Michal Kwiatkowski uit het hoofdkwartier van fabrikant Specialized in het Californische Morgan Hill.

  De politie kwam de vermoedelijke fietsendieven op het spoor na een tip. De daders waren niet op de hoogte van de echte waarde van de fiets. Ze probeerden de unieke tweewieler voor 1.000 dollar (885 euro) te verkopen, terwijl de waarde minstens twintig keer hoger ligt.

  Verschillende media berichten dat de politie een afspraak maakte met de daders. Vervolgens werden ze in de boeien geslagen. "Ik denk niet dat ze beseften wat ze hadden meegenomen. Gelukkig hebben we het unieke stuk terug en daar zijn we de politie erg dankbaar voor", besloot de woordvoerster van Specialized.