• home
 • video
 • pas verschenen

  Facebook-rel rond ref van Club Brugge-Kortrijk

  Iemand anders maakte Frederik Geldhof lid van een open groep.

  Frederik Geldhof is de gebeten hond bij de Club Brugge-fans na de 2-0 in Kortrijk. Om zijn arbitrage, maar nog meer toen bleek dat de ref op Facebook lid was van "Red-side Kortrijk". Geldhof was zich van geen kwaad bewust en sloot gisteren zijn Facebook-profiel. Club Brugge vraagt alvast de bond om uitleg.

  Club Brugge vond na zijn eerste competitienederlaag sinds augustus dat Geldhof het viriele spel van Kortrijk niet goed aanpakte. Een slag van Santini helemaal in het begin werd niet bestraft en waarom Kortrijk nog een penalty kreeg op het einde, begreep Club ook niet. Enkele heethoofden bij de fans gooiden zitjes op het veld.

  Na de match kreeg de kritiek van de fans op de ref een extra dimensie op de sociale media: het bleek namelijk dat Geldhof op Facebook lid is van "Red-side Kortrijk".

  De Club-fans roken daar favoritisme. Geldhof is zich van geen kwaad bewust en pleit onschuldig, toen Het Laatste Nieuws hem gisteravond naar een reactie vroeg: "Dat nieuws verbaast me. Ik heb er helemaal geen weet van. Alsof ik me daar mee zou bezighouden? Ik probeer gewoon in eer en geweten te fluiten."

  De ref nam een drastische maatregel om de commotie te bedaren: "Ach, ik ga nu onmiddellijk van Facebook. Misschien had ik dat in mijn functie al eerder moeten doen." Later op de avond was zijn Facebook-profiel inderdaad verdwenen.

  Vriend maakt ref lid van open groep van buurtsportwerking van stad

  Uit de Facebook-gegevens van Geldhofs profiel - voor het afgesloten werd - bleek inderdaad dat Geldhof lid is van "Red-side Kortrijk."

  Dat is echter niet te verwarren met Red-Side, de supportersclub van Kortrijk. De Facebook-pagina "Red-side Kortrijk" is een open groep van de buurtsportwerking van de stad Kortrijk, die niets te maken heeft met de club, maar waar af en toe wel KVK-gerelateerde posts gebeuren.

  Een open groep wil zeggen dat iedereen kan worden toegevoegd, zonder het medeweten van de betrokkene. Een vriend voegde Geldhof toe tot de groep. De ref kreeg dan wel een Facebook-melding, maar als je daar geen aandacht aan besteedt, blijf je lid. Je moet jezelf uitschrijven.