• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van De Laet is dan toch niet ontslagen na een wurggreep

  McArthur en Pearson bekvechten.

  Nigel Pearson heeft zich afgelopen weekend met een zeer merkwaardig tafereel in de schijnwerpers gewerkt. De trainer van de Engelse hekkensluiter Leicester City viel na een onvrijwillige duw van een tegenstander, greep de speler bij de keel en hield hem nog een tijdje vast aan zijn truitje.

  Het incident ontstond toen Crystal Palace-middenvelder James McArthur neerging na een tackle van een Leicester-speler en hij Leicester-coach Pearson in zijn val mee tegen de grond werkte.

  McArthur, die zich in het tussenseizoen een transfer naar Leicester door de neus geboord zag, wisselde een paar woorden met Pearson, waarna Pearson de speler bij zijn keel greep. Toen McArthur na een paar seconden weer op zijn voeten stond, bleef Pearson hem vasthouden aan zijn mouw.

  Op bepaalde foto's is te zien hoe de twee tijdens de wurggreep aan het lachen zijn, maar het voorval heeft de tongen in Engeland losgemaakt. Zondagavond werd gemeld dat Pearson zijn C4 gekregen had, maar Leicester heeft dat gerucht vanochtend al met klem ontkracht.

  "Ik had de vallende McArthur niet zien aankomen", zegt Pearson. "Plots lag ik daar. Waar we het over hadden? Hij zei iets tegen me. Wat? Moet ik dat zeggen? Ik kan best voor mezelf zorgen. Kijk, ik heb veel respect voor McArthur. Hij is een goeie speler die net als ik ontgoocheld was toen zijn transfer naar ons niet doorging. Het is een aardige knul."

  Het filmpje met het incident: