• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wickmayer: "Probeer weer het ritme te vinden"

  Na een moeilijk 2014 lijkt Yanina Wickmayer klaar om in 2015 weer een stap hogerop te zetten. "2014 was geen makkelijk jaar, maar iedereen heeft die momenten in een carrière en dan moet je doorbijten en positief blijven. Het is nu vooral fysiek aanpassen."

  Yanina Wickmayer heeft de afgelopen dagen hard getraind in Melbourne. "Het gaat heel goed en na enkele goede trainingsdagen ben ik goed voorbereid op mijn wedstrijd tegen Pavljoetsjenkova."

  "Het blijft het begin van het jaar, dus iedereen is nog aan het zoeken. Voor mij is het leuk om weer veel matchen te spelen, nadat ik lang out was geweest. Ik probeer opnieuw het ritme te vinden."

  "2014 was geen makkelijk jaar, maar iedereen heeft die momenten in een carrière en dan moet je doorbijten en positief blijven. Het is nu vooral fysiek aanpassen", zegt Wickmayer.

  "Ik moet mijn agressief tennis terugvinden"

  Wickmayer werkt opnieuw samen met haar vroegere coach. "We proberen nu aan mijn sterke punten te werken en mijn sterke spel opnieuw boven te halen. Daarom trainen we fysiek heel hard."

  "We grijpen een beetje terug naar vroeger en te kijken wat mijn sterkste punten zijn en waar ik matchen mee win. Ik moet mijn agressief tennis terugvinden."

  "Als je zonder vertrouwen staat te spelen, dan is dat het moeilijkste spel om te spelen. Het zal nog even zoeken worden en daarom werken we nu elke dag aan dezelfde dingen."

  In de eerste ronde treft ze Pavljoetsjenkova. "We zijn goeie vriendinnen en waren van plan om nog samen te trainen, maar dat hebben we dan maar niet gedaan. We kennen elkaar goed. Het wordt een fysiek gevecht, maar dat heb ik graag."