• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook judoka Mansour zorgt voor Belgisch brons

  Lola Mansour (archieffoto) zorgt voor het derde Belgische brons.

  Lola Mansour heeft het voorbeeld gevolgd van Ilse Heylen en Sami Chouchi. Op de eerste wereldbekermanche judo in Tunis pakte ze de bronzen medaille in de categorie -70 kg.

  Mansour kon oog in oog met de Sloveense Anka Pogacnik geen ticket voor de finale in de wacht slepen. In de kamp om het brons was onze landgenote wel weer op afspraak. Patricija Brolih moest het hoofd buigen na een yuko.

  De andere Belgen waren minder succesvol. Sandrine Billiet (-63 kg) verloor haar openingskamp tegen de Britse Lucy Renshall met ippon. Jeremie Bottieau (-81 kg) haalde de tweede ronde wel, maar sneuvelde daarin tegen de Hongaar Kriszan, die later het goud pakte.