• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Federer: "Goffin heeft potentieel voor top 10"

  Roger Federer: "Het was leuk om met Goffin te trainen."

  Roger Federer heeft aan de vooravond van de Australian Open met lof gezwaaid naar David Goffin. De tennisgrootheid trainde vorige maand met Goffin. "Ik hoop dat we in de toekomst nog samen kunnen trainen. Ik was onder de indruk", zegt Federer over de Belg.

  Roger Federer jaagt in Melbourne op zijn 18e grandslamtitel. In zijn voorbereiding trainde hij een week met David Goffin in Dubai. "Ik was onder de indruk van zijn werkethiek", zegt de Zwitser over Goffin.

  "Op het terrein zie je dat hij een rustige jongen is. Op training is hij heel geconcentreerd en ernstig, maar hij is ook een leuke jongen om mee op te trekken. Het was leuk om samen te trainen."

  "David heeft me geïmponeerd met hoe hij de juiste keuzes maakt op training. Ik hoop dat we in de toekomst nog samen kunnen trainen."

  Na een moeilijke periode schoot Goffin als een komeet omhoog op de ATP-ranking. "Hij heeft ups en downs gekend, blessures en hij was zijn vertrouwen een beetje kwijt. Hij zal veel geleerd hebben uit die periode."

  "De afgelopen zes maanden waren fenomenaal voor hem. De komende maanden heeft hij heel veel om voor te spelen, hij heeft veel te winnen. David heeft zeker het potentieel voor de top 10, daaraan twijfel ik niet."