• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Del Potro: "Pols is niet klaar voor Australian Open"

  Juan Martin Del Potro: "Mijn pols is niet klaar."

  Juan Martin Del Potro heeft een dag voor de start van de Australian Open afgezegd. De Argentijn wil geen risico's nemen met zijn pols. "Het was een moeilijke beslissing, maar ik denk dat het voor de toekomst de juiste beslissing zal zijn", vertelt Del Potro.

  Juan Martin Del Potro is al een tijdje op de sukkel met zijn pols. Vorige week maakte hij zijn comeback in het toernooi van Sydney na 11 maanden blessureleed. Zijn laatste grandslamtoernooi dateert van de Australian Open vorig jaar.

  "Ik heb de laatste dagen opnieuw pijn aan mijn pols. Dat is niet nieuw. Ik denk ook niet dat het gevaarlijk is, maar mijn pols is niet klaar voor zo'n belangrijk toernooi", legt de Argentijn uit.

  "Het was een moeilijke beslissing, maar ik denk dat het voor de toekomst de juiste beslissing zal zijn. Als ik het hele jaar wil spelen en fit wil zijn, dan moest ik nu afzeggen."

  Del Potro vliegt nu terug naar zijn geboorteland om te overleggen met zijn dokters. "Ik hoop dat ik snel weer een toernooi kan spelen." Del Potro wordt op de hoofdtabel vervangen door de Japanner Moriya, die werd in de kwalificaties uitgeschakeld door Ruben Bemelmans.