• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wout van Aert is klasse te sterk in Zonnebeke

  Wout van Aert zet weer zijn turbo aan.

  In de Kasteelcross van Zonnebeke heeft Wout van Aert (Vastgoedservice) weer aangeknoopt met de overwinning. De 20-jarige hardrijder, die gisteren bekendmaakte dat hij het WK bij de profs zal rijden, maakte er een onemanshow van. Belgisch kampioen Klaas Vantornout eindigde op de tweede plaats. Sven Nys finishte als vijfde.

  Al in de tweede ronde zette Wout van Aert zijn turbo aan. De nummer 2 op de wereldranglijst sloeg snel en kloof en breidde zijn voorsprong gestaag uit tot ver boven de minuut.

  Achter Van Aert vormden ploegmaats Klaas Vantornout en Tim Merlier een groepje met Sven Nys en Rob Peeters. Ze bleven lang samen, tot in de laatste ronde Vantornout in zijn tricolore trui een versnelling plaatste. De tweede plaats was zijn beloning.

  Merlier klopte Peeters in de spurt voor de derde plaats. Nys, die vorig jaar de Kasteelcross won, nam vrede met de vijfde plaats.

  Kevin Pauwels en Tom Meeusen, respectievelijk de nummer 1 en 3 van de UCI-ranglijst, stonden niet aan de start in Zonnebeke.

  Van Aert: "Niet de bedoeling om zo snel weg te rijden"

  "Het was eigenlijk niet mijn intentie om reeds van in de eerste ronde weg te rijden van de rest", zei Wout Van Aert. "Ik wou eens prikken en kijken hoe de benen waren, maar plots had ik een kloof geslagen en zag ik mijn teamgenoten de rest van de groep afstoppen."

  "Ik kon moeilijk aan de remmen trekken en ben dan maar vol door blijven rijden. Of ik hiermee wil bewijzen dat ik tijdens het Belgisch kampioenschap meer kon pakken dan de derde plaats? Neen. Ik heb daar gekoerst voor wat ik waard was. Hier of in gelijk welke cross die er nog aankomt, kan ik niet meer goedmaken wat ik in Erpe-Mere liet liggen."

  "Het is wel leuk deze wedstrijd ook op mijn palmares te zetten. Ik ben voluit gegaan vandaag. Trouwens de crossen waar met de handrem op wordt gereden, die behoren definitief tot het verleden."

  Uitslag:

  1. Wout van Aert - in 1u05'01"
  2. Klaas Vantornout - op 1'20"
  3. Tim Merlier - 1'25"
  4. Rob Peeters - zelfde tijd
  5. Sven Nys - 1'32"
  6. Gianni Vermeersch - 2'16"
  7. Joeri Adams - 2'30"
  8. Jens Adams - 2'47"
  9. Yannick Peeters - 3'08"
  10. Kenneth Van Compernolle - 3'50"
  11. Jan Denuwelaere - 4'02"
  12. Tom Van den Bosch - 4'21"
  13. Yorben Van Tichelt - 5'13"
  14. Thomas Joseph - 5'42"