• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wijsmans: "Ik wil cirkel rondmaken in België"

  Wout Wijsmans zou volgend seizoen graag terugkeren naar België. Dat zegt de beste Belgische volleybalspeler in een interview met Marc Willems. "Sinds een paar maanden speel ik met het idee om in België mijn carrière af te sluiten." De 37-jarige Wijsmans zou dat heel graag aan de zijde van zijn goeie vriend Frank Depestele doen.

  "Sinds enkele maanden speel ik met het idee om terug te keren naar België om mijn carrière daar af te sluiten. Zo kan ik de cirkel rond maken", zegt Wout Wijsmans in Turkije.

  Wijsmans vertrok in 1999 naar Italië en bouwde daar bij Ferrara, Macerata en Cuneo een succesvolle carrière uit. Nu verdedigt hij de kleuren van Fenerbahçe, maar opnieuw in België spelen lijkt hem leuk.

  "Ik vind het een leuk idee. Ik voel me nog goed ondanks mijn leeftijd. Voor mij persoonlijk zou het een mooie afsluiter zijn om nog een keer in België te spelen en dan ook graag samen met Frank Depestele."

  "Ik heb met Frank nooit samengespeeld in clubverband en het zou tof zijn om samen met hem te spelen in de Belgische competitie. Mijn Tsjechische vrouw en mijn familie in België zien dat ook zitten."

  "Misschien mijn laatste grote uitdaging"

  Enkele jaren geleden liet Wijsmans zich naturaliseren tot Italiaan. "Maar ik heb me wel altijd Belg gevoeld. Ik heb 14 jaar in Italië gespeeld en we hebben daar ook gebouwd, maar ik zie mij daar in de toekomst niet blijven."

  "België wordt een grote uitdaging. Ik weet dat de verwachtingen hoog zullen zijn. Ik voel me nog goed en heb weinig last van blessures, maar ik ben niet meer van de jongste."

  "Ik heb altijd gehouden van een uitdaging. Dit kan misschien mijn laatste grote uitdaging zijn voor ik mijn knielappen en schoenen aan de haak hang."

  Wijsmans beseft dat hij financieel zal moeten inleveren. "Ik breng sowieso mijn vrouw en kinderen met me mee, dat heb ik altijd gedaan. Ik besef dat het buitenland financieel interessanter is, maar die opoffering wil ik wel maken. De deur staat wat mij betreft open, we zien wel wat er komt."

  Wout Wijsmans

  Ploegen:

  • 1994-1997: Zonhoven
  • 1997-1999: Maaseik
  • 1999-2001: Ferrara (Ita)
  • 2001-2003: Macerata (Ita)
  • 2003-2013: Cuneo (Ita)
  • 2013-2014: Peking (Chn)
  • 2014-...: Fenerbahçe (Tur)

  Prijzenkast:

  • 2x Belgische titel (1998 en 1999)
  • 1x Italiaanse titel (2010)
  • 1x Chinese titel (2014)
  • 3x Beker van België (1996, 1998 en 1999)
  • 3x Beker van Italië (2003, 2006 en 2011)
  • 1x Champions League (2002)
  • 1x CEV-beker (2010)