• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Scifo: "Voorstel Wilmots is vorm van erkenning"

  Enzo Scifo en Marc Wilmots hebben een goeie relatie.

  Enzo Scifo staat op het punt om een contract te tekenen bij de voetbalbond. De ex-Rode Duivel zou coach worden van de ploegen onder 17 en 18 jaar. "Ik heb er geen seconde moeten over nadenken", zegt Scifo in de kranten. "Ik vind het een vorm van erkenning."

  Marc Wilmots beleefde aan de zijde van Enzo Scifo drie WK's en wil zijn ex-ploegmaat nu bij de Belgische jeugdploegen. "Donderdag heb ik met Marc Wilmots besproken wat er van mij verwacht wordt", zegt Scifo.

  Scifo krijgt de U17 en U18 onder zijn hoede en moet ook als verbindingspersoon fungeren voor de jeugdploegen. "Nu blijven jongeren vaak hangen en het is net belangrijk om ze te laten doorgroeien."

  "Ik zal goed kunnen werken met Marc. Hij is heel duidelijk in zijn ideeën en ik houd van zijn manier van werken. Ik heb geen seconde moeten nadenken over dit voorstel. We hebben ook nog niet gesproken over het financiële."

  "Het is ook een beetje sentiment. Wij hebben als spelers veel gegeven voor de Rode Duivels en willen dat blijven doen. Ik vind het een vorm van erkenning én de functie spreekt mij aan."

  De voetbalbond blijft voorzichtig. "Er is gesproken met Scifo, maar er nog niets concreet", zegt woordvoerder Pierre Cornez in Het Nieuwsblad. De onderhandelingen moeten nog opgestart worden.