• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Olympische wegrit 2016 eindigt op Copacabana

  In dit tafereel wordt in 2016 gestreden voor de olympische titel.

  De finish van de wegrit op de Olympische Spelen in 2016 zal ongetwijfeld mooie beelden opleveren. De Internationale Wielrenunie UCI heeft de streep aan het wereldberoemde Copacabana-strand in Rio de Janeiro getrokken.

  Met het strand van Copacabana kiest de UCI voor een iconische start- en finishplaats voor de olympische wegrit. Het zal een combinatie zijn van steile beklimmingen, technische afdalingen en lange kuststroken. In de 265,4 kilometer lange omloop krijgen de renners ook een kasseistrook voorgeschoteld.

  "We zijn blij met het Fort van Copacabana als finish", verklaart UCI-voorzitter Brian Cookson. "De combinatie van het prachtige landschap met de uitdagende omloop zal zeker een fantastisch spektakel opleveren."

  Ook het parcours van de tijdrit is bekend gemaakt. De tijdrijders krijgen twee rondes van 29,8 kilometer voor de kiezen. Een korte beklimming moet als scherprechter dienen.