• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasi: "Mitrovic traint veel te veel"

  Hasi: "Mitrovic komt elke dag om 8 's morgens uur lopen."

  Anderlecht-trainer Besnik Hasi zit in aanloop naar de match tegen Lierse met veel kopzorgen. Naast de geblesseerden en de spelers die opgeroepen werden voor de Africa Cup, is hij nog niet over de ontgoocheling van de heenmatch. "Die wedstrijd is bij mij blijven hangen."

  Besnik Hasi beschikt dezer dagen maar over een halve ploeg. Mbemba, Conte, Acheampong en Kudimbana spelen op de Africa Cup en Praet en Nuytinck liggen in de ziekenboeg. De keuzemogelijkheden van Hasi zijn beperkt.

  "Tielemans, Defour en Dendoncker zullen de driehoek op het middenveld vormen. Tielemans moet daarbij dichter bij de zestienmeter komen. Bij de jeugd scoorde hij vaak, dat moet hij bij de eerste ploeg stilaan ook gaan brengen."

  Diep in de spits zal Cyriac de geschorste Mitrovic (foto) vervangen. De Serviër loopt momenteel extra gemotiveerd rond. "Hij traint veel te veel. We hebben dagen waarop we spelers om 8 uur 's morgens laten komen om te lopen, maar hij deed dat iedere dag. Ik heb hem gezegd dat hij normaal moet doen."

  Anderlecht speelde in de heenwedstrijd tegen Lierse 2-2 gelijk en dat is coach Hasi nog niet vergeten. "De tweede helft speelden we Lierse weg. 2 afgekeurde goals, veel kansen gecreëerd en toch gaan we daar weg met één punt. Die wedstrijd is bij mij blijven hangen."