• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Australië moet groepswinst aan Zuid-Korea laten

  Australië en Zuid-Korea hadden hun eerste twee wedstrijden al gewonnen.

  Australië heeft zijn laatste groepswedstrijd op de Asian Cup met 0-1 verloren van Zuid-Korea. Beiden landen waren al zeker van de kwalificatie voor de volgende ronde. Matthew Ryan, doelman van Club Brugge, stond heel de wedstrijd in het Australische doel.

  Australië kwam na een halfuur op achterstand, toen Lee Jeong-hyeop een lage voorzet in doel devieerde. In een gesloten eerste helft creeërden de ploegmaats van Ryan nog één grote kans, maar maakten de mogelijkheid niet af.

  De Zuid-Koreanen speculeerden in de tweede helft op de counter. Kruse miste nog alleen voor de Zuid-Koreaanse doelman en Ryan hield met een straffe redding de Zuid-Koreanen op 0-1.

  Bij Australië stond Ryan negentig minuten tussen de palen. Zulte Waregem-aanvaller Troisi werd na een uur gewisseld.

  Australië neemt het op 22 januari in de kwartfinales op tegen de winnaar van Groep B, Zuid-Korea speelt tegen de tweede uit die grope. In groep B leidt China met zes punten voor Saoedi-Arabië en Oezbekistan, met elk drie punten, en Noord-Korea met nul punten.