• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wauters: "Ik weet niet of ik klaar ben om te stoppen"

  Ann Wauters had zich gisteren nog eens op Belgische bodem kunnen tonen met haar club Villeneuve d'Ascq, maar een voetblessure gooide roet in het eten. Sporza sprak met de Belgische basketbalster, die nog niet meteen met haar afscheid bezig is. "Ik voel dat ik geen 25 jaar meer ben, maar ik hoop dat er nog een verlengstuk komt."

  Villeneuve d'Ascq, de club van Ann Wauters, keek gisteren Namen in de ogen in de heenwedstrijd van de 1/8e finales van de Eurocup. Het Franse team van Wauters won de wedstrijd met 54-60, maar Wauters stond zelf niet op het terrein. "Ik heb vorig weekend een voetblessure opgelopen", zegt ze bij Sporza. "In de terugmatch wil ik er wel bij zijn."

  "Ik heb wel een sterk Namen gezien. Namen wou vechten en zo'n fysiek spel hadden we niet verwacht. Maar we weten dat nu voor de volgende keer en ik hoop dat we het thuis kunnen afwerken."

  Villeneuve d'Ascq mikt voluit op de Eurocup. "Dat is toch een doel. Deze ploeg is ambitieus en we hebben een team dat iets kan winnen. Ik heb zelf ook nog nooit de Eurocup gewonnen", vertelt Wauters.

  En de Franse titel? "Dat wordt niet makkelijk. Bourges en Montpellier zijn sterk. We kunnen ons wel tussen die ploegen wringen, maar ons doel is om de play-offs (met vier teams) te halen. Dan ligt de weg open."

  Wauters lijkt in elk geval nog niet aan haar laatste seizoen bezig. "Ik heb enkel voor dit seizoen getekend, maar eerlijk: ik voel me hier goed. Het is dicht bij huis en dat is een goeie situatie. Ik weet niet of ik klaar ben om over een paar maanden te stoppen. Ik hoop dat er nog een verlengstuk komt. Ik voel dat ik geen 25 meer ben, maar bij deze ploeg kan ik mijn ervaring delen."

  "Coach worden? Ik zou graag in het basketbal blijven"

  Komende zomer zet Ann Wauters ook haar eerste stappen als coach. Ze wordt assistent bij de Belgische beloften, een onderdeel van haar stage. "Ik kijk ernaar uit om weer met de jeugd te werken. Ik zal er ook kunnen aanvoelen of het mij ligt. Of ik dus nog een carrière als coach overweeg? Misschien wel. Ik denk er meer en meer over na en zou graag in het basketbal blijven."

  Wat vindt Wauters overigens van het Belgische vrouwenbasketbal? "Enkele ploegen doen het goed, maar die teams tellen veel buitenlandse speelsters. We moeten kijken naar wat onze landgenotes blijven doen."

  "Zoals gewoonlijk zijn we goed bij de jeugd, maar de doorstroming moet er nog komen. Dat is een werkpunt. En België moet ook nog eens een EK halen. Dat extraatje moet erbij. Er is genoeg talent, maar in de omkadering mag er iets meer stabiliteit."