• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Uytvanck ontmoet Serena Williams in eerste ronde van Australian Open

  Alison Van Uytvanck maakt zich klaar voor Serena Williams.

  Maandag gaat in Melbourne het eerste grandslamtoernooi van 2015 van start. De loting was de Belgische vrouwen alvast niet zo gunstig gezind. Zo krijgt Alison Van Uytvanck de nummer 1 van de wereld tegenover zich en nemen ook Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer het op tegen beschermde speelsters.

  Alison Van Uytvanck (WTA-106) spant in de reeks van zware affiches de kroon met een eersterondepartij tegen Serena Williams, tot nader order de onbetwiste heerser van het vrouwentennis en op de Australian Open op zoek naar haar negentiende grandslamtitel.

  Maar ook de andere drie vrouwen, Kirsten Flipkens (foto), Yanina Wickmayer en An-Sophie Mestach, krijgen een zware dobber voorgeschoteld.

  Flipkens (WTA-50) neemt het op tegen het Slovaakse 11e reekshoofd Dominika Cibulkova (waarmee ze in Melbourne dubbelt), Wickmayer (WTA-79) tegen het 33e Russische reekshoofd Anastasia Pavljoetsjenkova en Mestach (WTA-102) tegen het 10e Russische reekshoofd Jekaterina Makarova.

  Bij de mannen staat voorlopig maar één Belg op de hoofdtabel: David Goffin, de nummer 22 van de ATP-ranglijst. De loting was Goffin gunstig gezind, hij komt uit tegen een kwalificatiespeler.

  Goffin kan in de eerste ronde nog wel het gezelschap krijgen van drie landgenoten. Ruben Bemelmans, Steve Darcis en Maxime Authom hebben zich immers alle drie geplaatst voor de derde ronde in het kwalificatietoernooi. 

  De volledige loting

  U kunt de volledige loting bij de mannen en vrouwen bekijken door rechtsboven in dit artikel op "uitslagen mannen" en "uitslagen vrouwen" te klikken.

  Tweets van de Australian Open:

  Tweets van de tenniskenners: