• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Zonder concrete ambities naar het WK"

  Wout van Aert rijdt het WK bij de elite.

  De knoop is doorgehakt: Wout van Aert zal zijn wereldtitel bij de beloften niet verdedigen, maar deelnemen aan het wereldkampioenschap bij de elite. "Ik wil deze ervaring niet missen. Ik ben gemotiveerd, maar ga niet voor een uitslag."

  De 20-jarige Van Aert is dit seizoen helemaal ontbolsterd. Door zijn goede resultaten van de voorbije maanden - hij won negen keer bij de profs en is voorlopig zegekoning - werd de voorbije weken meermaals geopperd dat hij beter zou deelnemen aan het WK voor profs.

  Nu is de kogel door de kerk. Van Aert rijdt op 1 februari in Tabor bij de eliterenners. "Ik heb deze beslissing zelf genomen. Ik wou eerst vasthouden aan mijn programma, maar het begon meer en meer door mijn hoofd te spoken. Deze ervaring mag ik niet niet missen."

  "Ik ga om te leren en te beleven wat zo'n WK bij de profs betekent. Als ik nu al die ervaring meepik, kan ik misschien sneller meestrijden voor de titel. Dit jaar ga ik niet naar daar om een uitslag te rijden."

  "Tabor is niet mij favoriete parcours. Ik ben er nooit top. Ik ben wel gemotiveerd en wil kijken wat ik kan doen voor de Belgische ploeg. Het zal gaan tussen Kevin Pauwels, Lars van der Haar en Mathieu van der Poel. Hij gaat wel voor de titel."

  Het gevolg is wel dat Van Aert niet meer bij de beloften mag koersen, dus ook niet in andere wedstrijden dan het WK. Hetzelfde geldt voor Mathieu van der Poel, de 19-jarige Nederlandse generatiegenoot van Van Aert. Van der Poel maakte eerder van de week al bekend dat hij het WK voor profs zou rijden.

  Tweets: