• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Beter gewapend voor play-offs dan vorig jaar"

  Leider Club Brugge opent vanavond het tweede luik van de competitie met een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Dankzij de goeie prestaties voor Nieuwjaar wordt Club door veel waarnemers als dé titelfavoriet gezien. Coach Michel Preud'homme relativeert dat, maar waarschuwt ook de tegenstand. "We kunnen nog altijd beter", zegt hij.

  Club Brugge sloeg tijdens de winterstop zijn tenten op in het zonnige Spanje. Daar legde Club de basis voor de eindsprint in de competitie, die de Bruggelingen de eerste titel sinds 2005 moet opleveren. "We hebben heel goed gewerkt in Spanje. De omstandigheden waren perfect, ik mag niet klagen", zegt Michel Preud'homme aan Sporza.

  "We moeten gewoon ons ding blijven doen zoals we de laatste maanden gedaan hebben. Als we nu op kop staan, dan is dat niet toevallig gekomen. Druk zal er altijd zijn, maar ik sta toch liever eerste dan vijfde."

  "Toch zijn wij niet dé titelfavoriet, maar een van de favorieten. Anderlecht hoort daar ook zeker bij. Dat is een club die gewoon is om kampioen te spelen. Zij hebben die ervaring. Met hen moet je altijd rekening houden, maar we mogen ook de andere teams niet onderschatten."

  "Als je bij de start van Play-off I kort bij elkaar staat, dan kan iedereen goeie play-offs spelen. Ik verwacht geen grote verschillen. We moeten rekening houden met elke ploeg."

  "Zelf kunnen wij nog altijd beter. Misschien niet enorm veel, maar er zijn altijd details die we kunnen verbeteren. Wij werken hard en iedereen weet nu wat ik van hen verwacht, op alle vlakken. Dat lukt nu goed, ik hoop dat dat zo blijft tot het einde van het seizoen. De weg is nog lang. Op dit moment staan we er goed voor, maar een verschil van vier punten betekent niets."

  "Onze kern is beter gewapend dan vorig seizoen"

  Ook na Nieuwjaar strijdt Club Brugge nog op drie fronten mee: competitie, beker en Europa League. Voor Michel Preud'homme mag dat nog even blijven duren. "Al weet ik ook dat het nog zwaar zal worden", zegt hij.

  "We wisten dat het een lang seizoen zou worden, met heel veel wedstrijden. We willen alles zo goed mogelijk doen. Tot nu toe hebben we resultaten geboekt omdat iedereen scherp is gebleven door de rotatie. Iedereen was klaar en de rest van de groep heeft ook iedereen gesteund."

  "We proberen ervoor te zorgen dat iedereen topfit is en dat iedereen zo goed mogelijk klaar is om te spelen. Nu zegt iedereen dat het goed is om te roteren, maar ik besef dat dat een momentopname is. Als we een keer verliezen, is het weer niet goed."

  "Vorig jaar was de grote blessurelast in de play-offs ons probleem. Al die wedstrijden, dat was te veel voor de kern van vorig jaar. Daarom hebben we toen gezegd dat we gewapend moesten zijn om zulke problemen op te lossen en dat hebben we ook gedaan."

  "Je kunt pas roteren als je geen kwaliteitsverlies hebt. Ik hoop dat iedereen fit is, maar we moeten ook oplossingen vinden als iemand er niet is."

  "Zullen afwezigheid van Ryan oplossen"

  Club mist in de komende wedstrijden wel sterkhouder Mathew Ryan, die met Australië actief is op de Asian Cup. Preud'homme wil nog niet lossen wie zijn vervanger in doel wordt. "Kwaliteit en prestaties op de training spelen daarbij een rol, maar ook het vertrouwen dat je aan de ploeg kunt geven", klinkt het.

  "Mathew is een van de sterkhouders, we kunnen altijd op hem rekenen. Maar hij is er nu niet, dus moeten we dat oplossen. Dat doen we met veldspelers ook."