• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Flipkens: "Ik heb de moed nooit laten zakken"

  Kirsten Flipkens (WTA-50) moet het op de Australian Open in de eerste ronde opnemen tegen Dominika Cibulkova, het 11e reekshoofd. "Het zou niet realistisch zijn om nu al doelstellingen te kiezen", zegt Flipkens, die herstelt van een knieblessure. Alison Van Uytvanck is dan weer in de wolken met haar affiche tegen Serena Williams.

  "Ik sta hier met een goed gevoel", vertelt Kirsten Flipkens bij Sporza vanop de trainingscourts in Melbourne. "Het is altijd fijn om het nieuwe seizoen aan te vatten. Het is in elk geval beter dan thuis in een hal bij 15 graden te trainen. Australië is ook een geweldig land."

  De voorbereiding van Flipkens verliep wel niet optimaal. In Auckland verloor ze in de tweede ronde, begin deze week sneuvelde ze al in de eerste ronde in Hobart.

  "December was een moeilijke maand. Na de goeie trainingen op de Asian League ben ik midden december meteen na mijn thuiskomst naar de dokter moeten gaan met knieproblemen", legt Flipkens uit. "Ik heb daarna drie weken niet getennist en heb me enkel bezig gehouden met knie-oefeningen."

  "Ik moet dus realistisch zijn bij het begin van het seizoen en afwachten. In Auckland heb ik wel twee goeie matchen gespeeld en met die wedstrijden wil ik er weer in komen. Maar het zou niet realistisch zijn om nu al doelstellingen te kiezen."

  "Dat blessurevrije gevoel is op dit moment belangrijk. Ik heb tijdens mijn lange wedstrijden vorige week geen reactie gehad. Ik moet nu investeren en voor de rest komt het wel goed. De honger is er nog altijd. Ik heb de moed nooit laten zakken."

  Over Cibulkova: "Ik heb niets te verliezen en moet elke kans grijpen"

  Met Dominika Cibulkova, het 11e reekshoofd, krijgt Flipkens wel een stevige opponente voorgeschoteld. "Ze heeft hier vorig jaar de finale gespeeld. Dat kan op twee manieren werken. Misschien is ze nerveus, want er is druk en ze moet veel punten verdedigen."

  "Maar ik heb er net nog mee getraind en ze speelde goed. Ik heb niets te verliezen en moet elke kans grijpen. Mijn opslag zal vooral goed moeten draaien en ik moet agressief spelen. Ze is een bijter en is nog kleiner dan ik. Maar ze tennist even hard als Serena Williams, hoor", lacht Flipkens.

  Van Uytvanck: "Ik hoop op de Rod Laver Arena"

  Alison Van Uytvanck staat voor het eerst op de hoofdtabel in Melbourne. Onze landgenote, de nummer 106 van de wereld, kijkt in de eerste ronde met Serena Williams meteen de nummer 1 van de wereld in de ogen.

  "Ik had tegen mijn vader nog gezegd dat ik tegen Serena zou spelen. "Zie je wel", heb ik hem na de loting gezegd. Het wordt een echte ervaring. Ik zal mijn best doen en zal er in geloven. Maar voor de rest wordt het puur genieten."

  Van Uytvanck hoopt alvast op een mooie baan voor haar duel tegen Williams. "Misschien speel ik wel in de Rod Laver Arena. Dat zou fijn zijn. Die baan maakt wel indruk. Er zijn zoveel zitplaatsen en die moeten nog altijd gevuld worden. Ik kijk ernaar uit."

  Heeft Van Uytvanck al een tactisch plannetje voor haar duel met Williams? "Ik moet gewoon mijn eigen spel spelen en genieten. Ik speel ook voor het eerst tegen de nummer 1. Dat zal stress geven en het is dus afwachten of ik mentaal klaar zal zijn."

  "Maar ik waag mijn kans. Misschien is het ook beter om al in de eerste ronde tegen haar te spelen, want misschien zit Serena nog niet zo goed in haar spel. En in tennis kan alles gebeuren."