• home
 • video
 • pas verschenen

  Defoe keert na een jaar terug naar de Premier League

  Defoe scoorde meer dan 120 goals voor West Ham, Portsmouth en Tottenham.

  Jermain Defoe heeft een contract voor 3,5 jaar ondertekend bij Sunderland. De 32-jarige spits komt over van Toronto uit de Amerikaanse MLS-competitie. Jozy Altidore maakt de omgekeerde beweging.

  Defoe verliet begin 2014 Tottenham en koos voor een avontuur in Canada. Na vijf seizoenen bij de Londense club van onder meer Vertonghen, Dembele en Chadli, tekende hij een contract bij Toronto. In 16 wedstrijden scoorde hij 11 keer voor Toronto.

  Na een jaar keert de gewezen international terug naar zijn thuisland. "Ik ben erg blij dat ik kan terugkeren naar de Premier League. Sunderland is een prachtige club en ik heb steeds graag gespeeld in dit stadion en voor deze supporters."

  Jozy Altidore keert op zijn beurt terug naar de MLS, waar zijn carrière begon. Hij tekende voor Toronto.