• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Blondel: "Afscheid is zowel een teleurstelling als een opluchting"

  Het zijn moeilijke momenten geweest voor Blondel.

  Jonathan Blondel zet door achillespeesproblemen een punt achter zijn carrière. De middenvelder heeft vanochtend op een persmoment in het Jan Breydelstadion geëmotioneerd teruggeblikt op zijn loopbaan en de beslissing om ermee te kappen. "Mijn lichaam zegt stop. Dit is het beste voor iedereen. Het besef is volledig doorgedrongen."

  "Ik ben teleurgesteld dat het zo moet eindigen, maar tegelijkertijd is het ook een opluchting, want het was niet gemakkelijk met alle blessures die ik in mijn carrière gehad heb", zegt de 30-jarige Blondel.

  Blondel werd in totaal meer dan tien keer geopereerd. Half juli ging hij voor het laatst onder het mes en toen al wist hij dat zijn profbestaan aan een zijden draadje hing en dat het zeker zijn laatste revalidatie zou worden.

  Blondel vocht nog wel, maar het besef drong door dat het over was. Zijn contract (dat tot 2016 liep, red) is in onderling overleg - op verzoek van de speler - ontbonden. Vanavond wordt Blondel voor de wedstrijd tegen KV Mechelen in de bloemetjes gezet in het Jan Breydelstadion.

  "Ik heb er alles aan gedaan om terug te keren, maar op een bepaald moment moet je serieus blijven en een beslissing nemen. Mijn lichaam zei "stop" en dus is deze beslissing het beste voor iedereen."

  "Ik ben tevreden over mijn carrière en heb van niets spijt. Het besef is intussen volledig doorgedrongen, de beslissing is immers al een tijdje genomen. We hebben gewacht tot na de feestdagen om het bekend te maken."

  "Sommige verhalen in de krant deden pijn"

  Blondel stond als pitbullmiddenvelder bekend om zijn pittige manier van spelen. "De mensen moet zelf weten hoe ze me willen herinneren. Ik werd vaak een "pitbull" genoemd, maar sommige verhalen in de kranten deden pijn. Ik was hard op het veld, maar niet daarbuiten. De mensen die me kennen, weten dat. Met ploegmaats en coaches heb ik nooit problemen gehad."

  "Vanavond neem ik afscheid van de fans en dat zal pijn doen aan het hart. Ik heb hier een belangrijk deel van mijn leven doorgebracht en de supporters stonden altijd achter mij. Ik heb een tekst voorbereid om hen te bedanken. Vanaf nu ben ik Club-supporter."

  "Ik weet nog niet wat er na het voetbal zal komen. Misschien probeer ik het nog wel op een lager niveau. Ik wil nu vooral tijd doorbrengen met mijn gezin. Ik moet trouwens mijn hele familie bedanken voor alle steun tijdens mijn carrière", klonkt het geëmotioneerd.

  "Blondel was de belichaming van Club Brugge"

  Vincent Mannaert werkte vier jaar samen met Jonathan Blondel. Ook hem valt het afscheid van Blondel zwaar.

  "Jonathan heeft zich altijd weggecijferd voor het team en speelde met heel zijn hart. Hij was de belichaming van Club Brugge en daardoor was hij zo populair bij de achterban", zegt de CEO van blauw-zwart.

  "We mogen niet de fout maken om Blondel op een verkeerde manier te herinneren. Ik weet dat Jonathan nooit de bedoeling had om tegenstanders te blesseren in duels. Hij nam gewoon altijd zijn verantwoordelijkheid op, ook in de kleedkamer. Daarom werd hij aangewezen als vicekapitein."

  "We hebben hem de laatste seizoenen dan ook gemist. Met zijn grinta had hij zeker nog iets kunnen bijbrengen. Zeker op het einde van het seizoen, wanneer die paar procenten extra het verschil kunnen maken."