• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bauwens bokst in Ghelamco Arena voor nieuw huis

  "Ik wil een nieuw huis bouwen voor mijn broers en zussen."

  Junior Bauwens verdedigt op 28 februari zijn Europese titel bij de lichtgewichten in het stadion van AA Gent. De bokser wil zo geld inzamelen voor zijn familie. Ook drievoudig wereldkampioene Delphine Persoon zal tijdens het boksgala in de Ghelamco Arena in de ring staan.

  Zaterdag 28 februari wordt een drukke sportieve dag in Gent. Niet alleen de Omloop Het Nieuwsblad trekt dan door de stad, ook Junior Bauwens komt in actie in de Ghelamco Arena. Hij verdedigt zijn Europese titel bij de lichtgewichten tegen de 33-jarige Spanjaard Emiliano Casal.

  "Ik ben heel blij dat ik in het nieuwe stadion mag kampen", vertelt AA Gent-supporter Bauwens. "Voor eigen volk en in eigen stad, dat is heel speciaal. Toch wil ik me vooral focussen op mijn kamp."

  "Een verliesbeurt kan ik me niet permitteren. Anders moet ik weer drie tot vier kampen afwerken voor ik opnieuw in aanmerking kom om te vechten voor de titel. De voorbereiding verloopt goed. Als ik die dag in vorm ben, kan ik Casal kloppen. Ik weet hoe ik hem moet aanpakken."

  Er wordt ook een sociaal project aan het boksgala gekoppeld. Alle inkomsten gaan naar Junior Bauwens en zijn familie. "Ik hoop dat er veel volk komt zodat ik veel geld kan inzamelen. Het is mijn droom om een nieuw huis te bouwen voor mijn broers en zussen. Daarvoor doe ik het."

  Niet alleen Bauwens komt op 28 februari in actie, ook Delfine Persoon, Yves Ngabu, Ismaïl Abdoul en Kevin Ongenae komen boksen in Gent. De organisatie hoopt op 4000 toeschouwers.

  Persoon: "De kans dat ik verlies, is groot"

  Drievoudig wereldkampioene Delfine Persoon neemt het in Gent wellicht op tegen de 29-jarige Keniaanse Florence Muthoni. "Een zeer pittige dame", zegt Persoon.

  "De onderhandelingen lopen nog, maar het is bijna zeker dat het Muthoni wordt. Het is niet gemakkelijk om tegenstandsters te vinden. Mijn Europese opponenten willen alleen maar voor een titelkamp in de ring komen. Voor een gewone match halen ze hun neus op. Maar financieel is een titelkamp niet haalbaar."

  "Daarom viel mijn oog op de Keniaanse, al moet ik nu in een gewichtsklasse hoger vechten. Ik zal het niet gemakkelijk hebben. De kans dat ik het onderspit delf, is reëel. Met cadeaus ga je echter niet vooruit, dus liever zo. Het is niet de bedoeling dat elke match makkelijk is. Het mag eens flink lastig zijn ook."