• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vazquez: "Heb Praet gefeliciteerd met zijn Gouden Schoen"

  Vazquez kreeg wel de prijs voor Goal van het Jaar.

  Victor Vazquez kwam gisteren vijf punten te kort om de Gouden Schoen te winnen. De spelverdeler van Club Brugge toonde zich na het gala een goeie verliezer en feliciteerde de winnaar. Michel Preud'homme had liefst van al twee Gouden Schoenen uitgereikt.

  “Ik ben niet ontgoocheld, maar wel heel trots. Ik had op voorhand ook niet te veel gefocust op deze trofee", zegt Vazquez op de site van Club Brugge. "Het feit dat ik uiteindelijk tweede word met amper vijf punten achterstand op de winnaar is iets waar ik trots op mag zijn."

  "Bovendien speelde ik amper tijdens de eerste stemronde, waardoor ik ook geen punten verzamelde. Als dat wel het geval geweest was, stond ik hier nu wellicht met de Gouden Schoen in mijn handen. Ik heb Dennis Praet in elk geval proficiat gewenst, want hij verdient deze prijs."

  "Hij speelde wel in de eerste stemronde, speelde ook Champions League en werd zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg. Hij is dus een terechte winnaar. Toch ben ik trots op mezelf en mijn familie. En ook op Maty Ryan, die werd verkozen tot Doelman van het Jaar.”

  Preud'homme "Eigenlijk zijn er twee Gouden Schoenen"

  Ook Club-trainer Michel Preud'homme reageerde met gemengde gevoelens op de nipte tweede plaats van zijn speler. "Voor mij zijn er eigenlijk twee Gouden Schoenen. Als je op amper vijf punten van elkaar eindigt, dan verdien je het allebei om te winnen. We mogen in elk geval erg trots zijn op het Belgische voetbal."

  "Of Victor in de put zal zitten omdat hij niet gewonnen heeft? Dat denk ik niet. Victor kwam terug uit een zware blessure toen hij in Brugge arriveerde en heeft afgezien. In het begin kon hij niet twee keer per dag trainen, maar door hard te werken, is hij er geraakt.

  "Dit seizoen is hij echt op zijn top. Hij zal zeker niet in de put zitten door deze nederlaag, want het feit dat hij hier tweede eindigt, is eigenlijk een overwinning."