• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Plaetsen: "Voel me weer atleet, maar nog geen tienkamper"

  Van der Plaetsen: "Het krachtverlies na mijn behandeling valt goed mee."

  Thomas Van der Plaetsen werkt de komende maanden in Zuid-Afrika aan zijn comeback na zijn kankerbehandeling. "Ik had er weinig van verwacht, maar het gaat goed", zegt Van der Plaetsen aan Sporza. "Ik kom vooral uithoudingsvermogen en energie tekort."

  Thomas Van der Plaetsen zit nog tot mei in Zuid-Afrika om zich daar in de luwte en de zon klaar te stomen voor het zomerseizoen. De voorbije maanden waren voor Van der Plaetsen een achtbaan, met eerst sportief succes en daarna zijn gevecht tegen kanker.

  Nu het ergste achter de rug is, kan Van der Plaetsen weer beginnen op te bouwen. "Ik voel me weer atleet, al zal het nog een tijdje duren voor ik me ook weer tienkamper voel."

  "Ik had er weinig van verwacht, maar het gaat goed. Ik verteer de trainingen goed. Het is nog niet de arbeid die ik normaal verzet, maar ik ga elke dag vooruit."

  "Ik probeer zoveel mogelijk te doen, maar dan vooral op gevoel. De intensiteit is zo laag mogelijk, zodat het lichaam de tijd krijgt om de trainingsarbeid te verwerken."

  "Veel mensen zeggen dat ik niet ziek ben, omdat ik niet uit vorm ben"

  Van der Plaetsen heeft zichzelf al verbaasd in Zuid-Afrika. "De technische onderdelen heb ik vlot hernomen. Die technieken zitten er redelijk goed ingebakken. Het krachtverlies valt ook nog mee. Ik heb niet zoveel verloren als gevreesd. Ik kom vooral uithoudingsvermogen en energie tekort."

  "Veel mensen zeggen dat ze niet zien dat ik ziek geweest ben, omdat ik niet uit vorm ben. Ik kan een sprong doen op 90%, maar als ik die drie keer na elkaar doe, ben ik meteen moe."

  Helemaal genezen is Van der Plaetsen nog niet verklaard. "In maart vlieg ik even terug naar België voor een grote controle. Die zal veel duidelijk maken. Maar de bloedresultaten zijn momenteel goed."