• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook slecht nieuws voor Praet: minstens maand aan de kant

  Praet zal minstens een maand lang geen matchen kunnen spelen.

  In de rand van de uitreiking van de Gouden Schoen is bekend geraakt dat winnaar Dennis Praet vier tot zes weken buiten strijd is. Praet sukkelt met een overbelasting van zijn rug. Voor coach Besnik Hasi wordt de puzzel in januari steeds moeilijker.

  Praet bevestigde het nieuws van zijn blessure deze morgen in de ochtendshow van Peter Van de Veire op MNM. "Ik heb een overbelasting door de vele matchen die ik al speelde, denk ik. Het is nodig dat ik rust."

  Praet staat zeker een maand aan de kant. Hij mist daardoor de matchen tegen Lierse, Zulte Waregem (beker), Standard, Zulte Waregem (competitie) en Cercle Brugge. Anderlecht zal waarschijnlijk alles in het werk stellen om Praet klaar te stomen voor het duel tegen Dinamo Moskou in de Europa League op 19 februari.

  Voor Anderlecht-trainer Hasi komt de blessure bijzonder ongelegen. Door de Afrika Cup mist hij al Mbemba, Conté, Acheampong en Kudimbana. Spits Mitrovic is drie weken niet beschikbaar door een schorsing.

  Ook de radiocollega's van Q-music verrassen Praet: