• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  O'Sullivan duwt Hendry van de troon: 776 century's

  Ronnie O'Sullivan kan de komende jaren op recordjacht gaan.

  Ronnie O'Sullivan heeft zich met speels gemak voor de halve finales van de Masters snooker geplaatst. En passant verbeterde hij het onmogelijk gewaande record van Stephen Hendry. Nog voor zijn 40e verjaardag potte O'Sullivan zijn 776e century.

  In de vorige ronde had Ronnie O'Sullivan al het legendarische record van Stephen Hendry geëvenaard. Tegen Marco Fu maakte hij een break van 101, waardoor hij zijn Schotse voorganger voorbijstak.

  "Ik was een beetje nerveus, want ik wist dat iedereen aan dat record dacht", zegt O'Sullivan, die zijn titel verdedigt op de Masters. "Ik speel momenteel behoorlijk goed en geniet er nu ook meer van."

  "Nu ik wat ouder ben, kan ik mijn emoties beter onder controle houden. Ik heb een positievere ingesteldheid en kan beter met hoogte- en dieptepunten omgaan. Het lijkt alsof ik nog maar vier jaar prof ben."

  Sinds O'Sullivan op zijn 16e prof werd, scoorde hij gemiddeld 34 century's per seizoen. Als hij tegen dit tempo voortdoet, zal hij de legendarische kaap van de 1.000 century's nemen op zijn 45e.

  Hendry: "Het was slechts een kwestie van tijd"

  Stephen Hendry reageert sportief op het nieuws dat hij zijn record kwijt is. "Het deert me niet, het was slechts een kwestie van tijd", zegt Hendry, die er in 2012 mee stopte.

  O'Sullivan snoepte Hendry trouwens nog een ander record af. Met 43 zeges op de Masters is hij nu ook in die statistiek recordhouder. De kans dat iemand O'Sullivan de komende jaren zal inhalen, is erg klein. De oudere John Higgins staat derde op de ranglijst met 565 century's. Nummer 4 Neil Robertson zit zelfs nog niet aan 400 stuks.