• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren-verdediger Scholz is op weg naar Anderlecht

  Anderlecht maakte Alexander Scholz al een tijdje het hof.

  Anderlecht en Lokeren hebben een akkoord bereikt over de transfer van Alexander Scholz. De Deense verdediger moet er wel zelf nog uitgeraken met zijn nieuwe club.

  Alexander Scholz stond al een tijdje op het verlanglijstje van Anderlecht, maar door de defensieve problemen bij paars-wit werd zijn komst plots een stuk dringender.

  Hoewel Anderlecht en Lokeren er al uit zijn geraakt, moet de speler zelf nog onderhandelen over de cijfertjes in zijn contract. Daarna volgen nog de medische tests, maar ook dat lijkt een formaliteit.

  De 22-jarige Scholz werd in 2013 door Lokeren naar België gehaald. Hij viel meteen in de smaak met zijn onverzettelijkheid en sobere speelstijl. In de bekerfinale tegen Zulte Waregem maakte hij het doelpunt van de overwinning.

  Scholz zal wellicht meteen in de basis belanden bij Anderlecht, want de club is Chancel Mbemba de komende weken kwijt aan de Africa Cup.

  Kabasele verlengt contract tot 2018

  Anderlecht had overigens nog meer goed nieuws te melden. De landskampioen heeft het contract van Nathan Kabasele verlengd. De aanvaller, die gisteren 22 kaarsjes mocht uitblazen, blijft tot 2018 bij Anderlecht. Dit seizoen speelde Kabasele 8 matchen. Hij scoorde één keer.