• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ginola: "Ik wil een stem geven aan de fans"

  David Ginola ambieert het hoogste ambt in het voetbal.

  Sepp Blatter krijgt dan toch enkele tegenstanders in de race om het FIFA-voorzitterschap. Ook David Ginola ziet de functie wel zitten. Hij krijgt alvast de steun van een gokkantoor. "We weten allemaal dat het huidige systeem niet werkt", klinkt het.

  David Ginola heeft zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap voorgesteld in Londen. De Fransman wordt gesteund door Paddy Power, een beroemd Iers gokkantoor.

  "We weten allemaal dat het huidige systeem niet werkt", zegt de sierlijke ex-speler van onder andere Tottenham en Newcastle. "We staan voor een enorme uitdaging en moeten het voetbal opnieuw lanceren. Vandaag heerst er ontgoocheling. Er mag geen plaats zijn voor twijfel en verdachtmakingen. Voetbal moet passie zijn."

  "Ik wil een stem geven aan de fans. In mijn carrière werd ik meer als een individuele speler beschouwd en niet als een ploegspeler. Maar nu heb ik jullie nodig in mijn team. Er zullen geen vervangers zijn. Iedereen zal op het veld staan", zei Ginola met een kwinkslag.

  De ex-voetballer moet wel voor het einde van de maand bewijzen dat hij in de voorbije vijf jaar minstens twee jaar een actieve rol in het voetbal gespeeld heeft.

  De 47-jarige Fransman, de beste Speler uit de Premier League in 1999, wordt de derde uitdager van huidig voorzitter Sepp Blatter, na zijn landgenoot Jérôme Champagne en de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein.

  Tweets over de kandidatuur van Ginola

  Na de beep (Extra Time) met David Ginola