• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk-speler Sekou Cissé is geveld door malaria

  Genk was er snel bij om de malaria bij Cissé vast te stellen.

  Racing Genk-speler Sekou Cissé heeft malaria opgelopen. De Ivoriaanse middenvelder mist al zeker de competitiematch tegen Lokeren. "Maar de medicatie slaat wel aan."

  Sekou Cissé zal zijn wittebroodsweken wel anders voorgesteld hebben. De Ivoriaan mocht vroeger naar huis tijdens de winterstop voor zijn eigen huwelijk, maar nu blijkt dat de middenvelder daar malaria heeft opgelopen.

  "Hij vertoonde net als doelman Bizot en assistent Rae griepsymptomen deze week, maar al snel werd duidelijk dat er bij Cissé meer aan de hand was."

  Cissé werd woensdagmiddag opgenomen in het ziekenhuis Oost-Limburg. "Er werd meteen gestart met de juiste medicatie tegen malaria." De club laat wel weten dat de parasiet niet overdraagbaar is door menselijk contact.

  "Cissé blijkt goed te reageren op de medicatie. De koorts is verdwenen. Hij wordt nog tot maandag behandeld. Dan is er een nieuwe controle. Als die positief is, zal hij dinsdag weer op training aansluiten."