• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Bullets: "Tweede plaats was uitzonderlijk"

  Een week na hun erg knappe tweede plaats in de Wereldbeker-manche van Altenberg, komen de Belgian Bullets vrijdag weer in actie. Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Annelies Holthof mogen zich in Königssee nog eens uitleven, maar Holthof tempert de verwachtingen. "Een top 6-plaats zou al heel mooi zijn", zegt ze.

  De Belgische bobsleevrouwen behaalden vorige vrijdag in Altenberg voor het eerst een podiumplaats. "We hebben veel felicitaties gekregen en dat is toch wel leuk", vertelt remster Annelies Holthof bij Sporza.

  "We hadden dat resultaat toch niet verwacht. We wisten wel dat het voor Elfje een goeie baan was, want zij is een goeie pilote op de moeilijke en tactische baan van Altenberg. Maar die tweede plaats was super."

  "Ook de concurrenten hebben positief gereageerd. Iedereen gunde het ons als kleine natie en dat is erg fijn", zegt Holthof. "We hebben nu wel een hoge standaard gezet. Die tweede plaats was leuk, maar het is niet zo dat we het hele seizoen tweede plaatsen kunnen halen."

  Morgen mogen Willemsen en Holthof hun kunstje proberen te herhalen in Königssee. Droom het Belgische duo van de zege? "Ik vrees dat dat er niet in zit. We hebben altijd gezegd dat we met een plaats in de top 6, dat is een podiumplek in de bobsleesport, heel gelukkig zouden zijn. Die 2e plaats was uitzonderlijk. Nu blijven we op top 6-plaatsen mikken."

  Wat vindt Holthof overigens van de baan in Königssee? "Het is een hele korte baan en dat speelt een beetje in ons nadeel. Spanky komt goed op gang op een lange en technische baan. Maar het gevoel is wel goed. Voor mij is dit heel leuk, zeker met zulke prestaties."