• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Arsenal is Debuchy én Arteta drie maanden kwijt

  Deze duw van Arnautovic kost Debuchy drie maanden.

  Arsenal zal het voor het grootste deel van dit seizoen zonder Mathieu Debuchy en Mikel Arteta moeten stellen. Debuchy blesseerde zijn schouder na een onsportieve duw van Stoke-speler Marko Arnautovic.

  Mathieu Debuchy werd afgelopen weekend door Marko Arnautovic de coulissen ingeduwd en blesseerde daarbij zijn schouder. De Franse rechtsachter werd al geopereerd.

  "Ik reken op een afwezigheid van drie maanden voor Mathieu", zegt Arsenal-coach Arsène Wenger. "Het is onwaarschijnlijk, want het is al de tweede keer dit seizoen dat hij onder het mes moest. Hij was net weer fit."

  Ook Mikel Arteta (foto) werd onlangs geopereerd, aan zijn enkel. Ook hij zal drie maanden buiten strijd zijn, waardoor hij onder meer de achtste finales in de Champions League, tegen Monaco, mist.

  "Mikel had voortdurend ontstekingen aan zijn enkel", zegt Wenger. "Enkel met een operatie kon hij er weer helemaal bovenop komen." Debuchy en Arteta zijn allebei normaal gezien basisspelers bij Arsenal.