• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Mirallas heeft een ongewone vechtersmentaliteit"

  Mirallas viert zijn prachtige vrije trap in de FA Cup.

  Kevin Mirallas begon de laatste twee matchen op de bank bij Everton, maar daar is een goeie reden voor. De Rode Duivel speelt met pijn, maar wil zijn ploeg helpen in moeilijke momenten. Everton-trainer Roberto Martinez is vol lof over de Belg.

  Everton kent een moeilijk seizoen. De vijfde uit de Premier League van vorig seizoen staat dit seizoen pas 12e en werd deze week uitgeschakeld in de FA Cup na penalty's.

  Bij een 1-0-achterstand tegen West Ham in de FA Cup werd Mirallas van de bank gehaald om het tij te keren, maar zijn heerlijk doelpunt was uiteindelijk onvoldoende (zie video onderaan).

  "De reden waarom ik twee wedstrijden niet in de basis stond, is omdat ik pijn aan mijn enkel heb. Het is een moeilijke situatie", zegt Mirallas op de website van Everton.

  "Sommige dagen gaat het goed, andere niet. Ik ben naar een specialist in België geweest. Hij kwam twee dagen voor de laatste wedstrijd langs en je kon zien dat ik me daarna al beter voelde. Hij doet wonderlijk werk."

  "Binnen tien dagen hoop ik me weer 100 procent te voelen. Op dit moment ben ik 90 procent. Het belangrijkste is dat ik kan spelen.

  Martinez: "Met zijn kwaliteiten heeft hij een grote bijdrage"

  Ondanks alles is de coach van Mirallas, Roberto Martinez, onder de indruk van het doorzettingsvermogen van zijn flankaanvaller. "Mirallas raakte eerder dit seizoen geblesseerd en toen misten we hem.

  "Hij kwam terug, kreeg niet lang geleden opnieuw last, maar wilde beschikbaar blijven. Dat is ongewoon voor een creatieve speler om zo'n vechtersmentaliteit te hebben. Hij kon in de FA Cup geen 90 minuten spelen, dus wilde ik hem zeker op het einde van de match op het veld hebben."

  "Met de kwaliteit die hij heeft, de energie die hij toonde en de balcontroles die hij doet, had hij een grote bijdrage. Ik denk niet dat de uitschakeling verdiend was."