• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wauters assistent-bondscoach van jonge Belgian Cats

  Ann Wauters wil de basketbalwereld niet snel vaarwel zeggen.

  Anderhalf decennium maakt Ann Wauters al het mooie weer in het vrouwenbasketbal en nu wil ze haar ervaring delen met potentiële opvolgsters. Komende zomer staat ze de jonge Belgian Cats (U19) bij op het WK in Moskou.

  Ann Wauters zal deze zomer meereizen naar het WK in Moskou in de rol van tweede assistent-bondscoach. "Dat heeft me al altijd enorm geïnteresseerd", zegt de 34-jarige basketbalspeelster in Het Nieuwsblad.

  "Die jonge meisjes (U19, red) staan op een splitsing: ofwel gaan ze door met profbasketbal, ofwel wordt het een hobby. Als dat avontuur in Moskou meevalt, wil ik voortdoen als coach."

  "Niet dat goede speelsters automatisch goede coaches zijn. Maar ik heb heel wat trainers gehad en ik denk dat een ploeg begeleiden echt iets voor mij is. Het zou dom zijn om het niet te proberen."

  Momenteel verdedigt Wauters - moeder van drie kinderen - de kleuren van Villeneuve d'Ascq, in Frankrijk. "Op het einde van het seizoen zou ik graag mijn contract verlengen. Ik ben nog niet klaar om te stoppen."

  "Ik heb het voordeel dat Villeneuve d'Ascq op amper twintig kilometer van mijn huis (in Bellegem, red) ligt. Daardoor is er nu meer evenwicht in mijn leven tussen basketbal en mijn gezin."

  "Naar bokskamp Persoon om haar te steunen"

  Ann Wauters eindigde zeven keer bij de beste drie tijdens de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar, maar de hoofdvogel schoot ze nooit af.

  "Ik moest dan ook tegen echte kleppers opboksen in mijn tijd. Clijsters en Henin, die grandslamtoernooien wonnen, Tia Hellebaut die olympisch kampioene werd..."

  "Dat Delfine Persoon in de afgelopen verkiezing niet de uitverkorene was, verraste me wel. Ook al heb ik respect voor alle genomineerden. Bij wijze van morele steun zal ik de volgende kamp om de wereldtitel van Persoon (in april, red) proberen bij te wonen."