• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Colsoul valt uit top 5 in de Dakar: "Klote"

  Ten Brinke en Colsoul klieven door de Chileense woestijn van de Toyota Hilux.

  Na een pechdag is het Nederlands-Belgische duo Ten Brinke/Colsoul (Toyota) van de vijfde naar de negende plaats gezakt in de Dakar. Navigator Tom Colsoul somt de problemen op: "Een kapotte aandrijfas, een lekke band en een oververhitte achterdifferentieel."

  De negende etappe was geen pretje voor Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul (foto). Het duo beëindigde de rit op Chileense bodem pas als 36e, op meer dan twee uur van ritwinnaar Nani Roma (Mini).

  "De dag na de rustdag gebeurt er wel altijd iets", zucht Colsoul. "Na 5 kilometer stonden we aan de kant met een kapotte aandrijfas. We hebben die zelf vervangen maar we hebben niet eens een deftige krik bij."

  "Na anderhalf uur hebben we onze tocht kunnen voortzetten. Als je in de top 10 rijdt dan kan je de weg makkelijk vinden in de duinen, maar als er pakweg 65 auto's gepasseerd zijn is het een wirwar van sporen en is alles omgewoeld."

  "90 km/u i.p.v. 170 km/u"

  "Even later zijn we dan op de slechte piste lek gereden", gaat Tom Colsoul zijn verhaal voort. "En dan ging de temperatuur van het achterdifferentieel plotseling omhoog. We moesten gas terugnemen. Op plaatsen waar we met 170 km/u zouden rijden, passeerden we daar nu tegen 90."

  "Het blijft klote maar het gaat nu al beter. We hadden een goede zaak kunnen doen en naar het podium kunnen opschuiven, maar dat zijn vijgen na Pasen." In het klassement staan Ten Brinke en Colsoul nu op de negende plaats, op 3u34'07" van leider Nasser Al-Attiyah (Mini).

  Reacties en beelden Colsoul-Ten Brinke