• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo koopt zich in bij Amerikaanse club en overweegt comeback

  Ronaldo was de laatste jaren niet echt matchfit.

  Ex-voetballer Ronaldo heeft zijn project bij de Fort Lauderdale Strikers voorgesteld. "Ik ga proberen af en toe mee te spelen", zegt de 38-jarige Braziliaan. "Ik ga sowieso veel trainen."

  Ronaldo speelde het laatst in 2011 voor Corinthians, maar door zijn engagement bij Fort Lauderdale Strikers, een club uit Florida die in de NASL (net onder de MLS) speelt, begint het weer te kriebelen.

  "Ik ga toch proberen een paar matchen te spelen", zegt Ronaldo. "Ik ben van plan om dit jaar hard te trainen. Dat is mij de voorbije drie jaar niet gelukt, omdat ik met andere dingen bezig was."

  Ronaldo worstelde tijdens zijn carrière al met zijn gewicht en dat is er sinds zijn pensioen niet beter op geworden. Toch vindt hij het geen onmogelijk plan. "Als we de finale halen en ik voel me goed, waarom zou ik dan niet meespelen. Ik zal mij in ieder geval laten registreren."

  De ex-speler van PSV, Barcelona, Inter, Real en Milan zou het ook kunnen proberen als coach, maar dat trekt hem niet. "Ik denk dat het veel te lastig is om 30 spelers op één lijn te krijgen."