• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mannaert: "Stress? Te vroeg om daarvan wakker te liggen"

  Club Brugge heeft zich vorige week op Spaanse bodem kunnen voorbereiden op het tweede deel van de competitie. Sporza sprak er met Vincent Mannaert, de algemeen manager van de competitieleider. "Voor aanvang van het seizoen had ik voor dit scenario getekend", zegt hij.

  Club Brugge mag vrijdag tegen KV Mechelen deel 2 van de Jupiler Pro League als leider aanvatten. Heeft Vincent Mannaert het gevoel dat Club Brugge eindelijk de vruchten van het harde werk zal kunnen plukken? "Er zijn nog geen vruchten. Ze hangen aan de boom, maar het is nog te vroeg om ze te plukken", zegt Mannaert aan Sporza.

  "Er is nog niets beslist. Met deze competitieformule valt de beslissing pas tijdens de laatste speeldagen. Maar het is beter om bovenaan te staan dan te moeten achtervolgen."

  "Het gevoel is goed. Als je voor het seizoen gezegd zou hebben dat we nu aan de leiding zouden staan, ook nog in de beker een goeie kans zouden hebben én Europees zouden overwinteren; dan hadden we daar voor getekend. Maar het belangrijkste is om deze lijn nu door te trekken. Er is nog een hele weg te gaan."

  Waarom is Club Brugge dit seizoen wel één van de topfavorieten voor de titel? "Je doet altijd je uiterste best en soms lukt het beter dan een vorige keer. Er is een goeie groep, op en naast het veld. Als we niet te veel blessures hebben, zullen we er dicht bij zijn."

  "Maar je kunt niet voorspellen hoe het zal aflopen. Anderlecht is nu onze grootste concurrent, maar kijk naar Play-off I vorig seizoen: Standard had toen een voorsprong van 8 punten op Anderlecht, maar RSCA werd wel kampioen. Het is altijd opletten voor ploegen die op het einde nog een sterke serie neerzetten."

  "We hebben twee opportuniteiten benut en zitten op schema"

  Terwijl de paars-witte concurrent nog altijd op zijn eerste winterversterking aast, heeft Club naast een reeks contractverlengingen ook al twee aanwinsten beet: Stefano Denswil en Claudemir. Lacht Mannaert in zijn vuistje?

  "Neen, want ik weet hoe relatief het is", zegt hij. "De eindafrekening wordt aan het einde van het seizoen gemaakt. Maar we hebben twee opportuniteiten benut en zitten op schema."

  "De voorbije jaren hebben we bijna altijd meegespeeld tot het einde. Dat zal nu niet anders zijn. Dat er druk is? Dat hoort bij een topclub. Maar het is nog te vroeg om nu al wakker te liggen van stress. De belangrijkste maanden komen er nog aan."