• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Manchester City trekt portefeuille open voor Bony

  Bony ruilt Swansea City voor Manchester City.

  Manchester City heeft nog eens stevig uitgehaald op de transfermarkt. Het team van Rode Duivel Vincent Kompany verwelkomt de Ivoriaanse spits Wilfried Bony. De Engelse kampioen zou ruim 30 miljoen euro op tafel gelegd hebben voor de aanvaller van Swansea.

  Wilfried Bony (26) liet zich voor het eerst opmerken bij Vitesse. De Ivoriaan trof in 67 wedstrijden liefst 33 keer raak en versierde daardoor in 2013 een transfer naar Swansea City.

  Ook bij de Welshe club was Bony van goudwaarde. Hij kon er bijna identieke statistieken voorleggen: 34 doelpunten in 70 wedstrijden. Manchester City was al langer geïnteresseerd in het Ivoriaanse goudhaantje en heeft Bony nu toch kunnen verleiden.

  "Het is leuk om deel uit te maken van een van de beste clubs ter wereld. Ik ben echt trots op mijn overstap", reageert Bony, die voor 4,5 seizoenen bij City tekende. "Het is een geweldige club met uitstekende spelers."

  Bij City treft Bony zijn Ivoriaanse maat Yaya Touré. "Ik spreek vaak met Yaya en hij zal me helpen om een betere speler te worden", zegt Bony. "Ik zal hier met enkele uitstekende voetballers spelen. Het is aan mij om mijn kansen te grijpen." Bony zal wel pas na de Africa Cup aansluiten bij zijn nieuwe club.

  City-trainer Manuel Pellegrini is in de wolken met de transfer. "Wilfried is een sterke en intelligente speler. Hij beschikt over veel kwaliteiten. Hij heeft een neus voor doelpunten en kan zich makkelijk aanpassen."

  Ivoriaanse voetbalbond had het nieuws al bevestigd

  De transfer van Wilfried Bony is geen verrassing, aangezien het geflirt tussen de speler en Manchester City al enkele dagen aan de gang was. Het nieuws over de overgang werd wel iets te vroeg gelekt door... de Ivoriaanse voetbalbond.

  Bony bereidt momenteel met zijn Ivoriaanse maats de Africa Cup voor en de Ivoriaanse voetbalbond was iets te enthousiast over de transfer. Toen het vanochtend op Twitter meldde dat de overgang een feit was, reageerde Swansea meteen.

  "Wilfried heeft nog niet bij City getekend. Als alles rond is, zullen we dat via onze officiële kanalen melden. Maar niet via de Ivoriaanse bond", klonk het. Enkele uren later bevestigde City dan het nieuws: Bony heeft getekend.

  Het twitterrelletje over Bony

  Tweets over de transfer: