• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luzon: "Charlton is een fantastische uitdaging"

  Luzon: "Het tempo en de sfeer in Engeland zijn fantastisch."

  Guy Luzon heeft zijn eerste perspraatje bij zijn nieuwe club Charlton achter de rug. De ex-trainer van Standard strooide met complimentjes naar zijn nieuwe ploeg en het Engelse voetbal. "De sfeer in Engeland is geweldig. Je kunt het met geen andere competitie vergelijken", zegt hij.

  "Ik hou van de druk. Het hoort bij het spelletje", zei Guy Luzon bij zijn aanstelling. "Als een coach niet met druk kan omgaan, moet hij misschien van job veranderen. Je moet resultaten halen en als je dat niet kunt, ga je beter naar huis."

  "Ik ben het type dat verliezen haat en altijd wil winnen. Voetbal is mijn passie en ik zal er alles aan doen om met die passie resultaten te halen. Ik hoop dat de fans van Charlton bij iedere match kunnen zeggen dat we alles gegeven hebben."

  "Ik heb al enkele matchen van Charlton bekeken", zegt Luzon. "Bij Standard volgde ik Charlton ook, aangezien er enkele Luikse spelers voetbalden. Charlton heeft een goeie basis, maar we moeten het team nog verbeteren."

  Een gebrek aan ervaring op het hoogste niveau blijft Luzon wel achtervolgen. "Toen ik in België kwam, werd er gezegd dat ik niet genoeg ervaring in het Europese voetbal had. Maar aan het einde van mijn eerste seizoen had Standard wel het grootste aantal punten."

  Over de nieuwe competitie: "Het Engelse voetbal is het meest interessante voetbal ter wereld. Het tempo en de sfeer zijn fantastisch. Je kunt het met geen ander land vergelijken. Het is geweldig om hier te zijn. Charlton is een fantastische uitdaging."