• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brepoels: "Bij degradatie worden veel spelers werkloos"

  Brepoels (rechts) voelt zich al in zijn sas bij Waasland-Beveren.

  Bijna tien dagen al staat Guido Brepoels aan het roer bij Waasland-Beveren. "Normaal doen we geen transfers", stelt Brepoels kordaat. "Maar als er een witte merel uit de lucht valt, zullen we die opvangen."

  Waasland-Beveren oefende gisteren voor de tweede keer onder het bewind van Guido Brepoels. En die zag dat het goed was. Tegen Antwerp trok de nummer veertien uit de Jupiler Pro League aan het langste eind met 1-2.

  "Er stond een blok", vertelt de trainer van Waasland-Beveren. "We speelden veel agressiever dan tegen Racing Mechelen vorige week vrijdag. De uitvoering was niet altijd goed, maar de goede intentie was er. Dat stemt me heel tevreden."

  "Of we nog op zoek zijn naar versterking? Ik heb al gezegd dat we geen transfers zullen doen. We willen geen spelers aantrekken die al anderhalf jaar niet meer gespeeld hebben. Maar als er een witte raaf uit de lucht komt vallen met wedstrijdritme, dan zullen we die wel opvangen."

  Met negen matchen voor de boeg zullen Waasland-Beveren (14e) en Brepoels nog stevig moeten knokken voor het behoud. "Ik kijk niet naar andere teams."

  "De concurrenten mogen doen wat ze willen, zolang wij onze wedstrijden maar winnen. De spelers weten dat er bij degradatie veel jongens zonder werk zullen zitten volgend jaar. We moeten nu het beste van onszelf geven, we hebben geen andere keuze."

  Brepoels: "Proberen te winnen tegen Zulte Waregem"

  Zaterdag staat Brepoels al voor zijn eerste match in de reddingsoperatie. Waasland-Beveren krijgt dan het bezoek van Zulte Waregem.

  "Tegen Zulte Waregem hoeven we niet te winnen. Als we ons dat vooraf als doel stellen, leggen we onszelf te veel druk op. Maar we zullen natuurlijk wel proberen om te winnen."