• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boogerd mag aan de slag als ploegleider van Roompot

  Boogerd mag straks plaatsnemen in de auto van Roompot als ploegleider.

  Michael Boogerd heeft een tijdelijke ploegleiderslicentie ontvangen van de Belgische wielerbond. Die kreeg hij in afwachting van het resultaat van het onderzoek dat de UCI leidt.

  Omdat Boogerd in België woonde tijdens z'n dopinggebruik en hier nog altijd woont, lag het lot van de Nederlander in handen van de Belgische wielerbond. Vorige maand tastte Boogerd nog altijd in het duister, wat de voormalige wielrenner duidelijk frustreerde. Nu heeft hij eindelijk een voorlopige licentie te pakken.

  Boogerd zal voor de eerste keer zijn taak als ploegleider vervullen in de Ster van Bessèges (4 februari). Met Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink aan z'n zijde heeft Roompot - een nieuwe Nederlandse ploeg - een ploegleiderstrio om u tegen te zeggen.

  Boogerd, Van Poppel, Breukink en manager Zijlaard op de Roompot-presentatie