• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens: "Ik hoop nog op een WK-selectie"

  Bart Wellens moet vechten voor een plek in de WK-selectie.

  Bart Wellens heeft laten weten dat hij nog graag naar het WK veldrijden wil. Wellens sukkelt wel nog altijd met een rugprobleem. Maandag heeft hij een nieuwe infiltratie in zijn rug gekregen.

  Telenet-Fidea, de ploeg van Bart Wellens, meldt dat de infiltratie in de rug al eerder gepland was. "Maar omdat ik daarna enkele dagen verplicht zou moeten rusten, wou ik eerst het BK rijden. Zondag had ik echter zoveel pijn, dat we niet langer gewacht hebben", meldt Wellens, die op het BK negende eindigde.

  De wereldkampioen van 2003 en 2004 moet nu drie dagen rusten. "Dat komt goed uit, want net nu wilde ik voorrang geven aan het verjaardagsfeestje van mijn dochtertje Lily."

  "Donderdag reis ik naar Spanje om het vervolg van de ploegstage mee te maken. Daar wil ik me klaarstomen voor het WK. Ik wil er graag deelnemen en hoop echt dat ik geselecteerd word. Dankzij de stage wil ik ook in orde zijn voor de rest van het seizoen."