• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tienen zoekt financiële steun bij de supporters

  Tienen zoekt dringend financiële middelen.

  Derdeklasser Tienen, vorige week geschorst door de voetbalbond, roept de steun in van de fans om de club te redden. Tienen is dringend op zoek naar centen, anders dreigt de club te worden teruggezet naar eerste provinciale.

  De voetbalbond besliste vorige week om Tienen te schrappen omwille van achterstallige spelerslonen. Intussen is die schorsing wel opgeheven voor de jeugdploegen en de reserven, maar de eerste ploeg blijft geschorst.

  Het probleem betreft de vergoedingen aan enkele Franse spelers die op straat kwamen te staan nadat de vroegere vzw KVK Tienen in januari 2013 vrijwillig in vereffening was gegaan.

  De vzw RFC Tienen-Hageland nam hierop het stamnummer en patrimonium over, maar vindt het onrechtvaardig dat ze voor de door de Franse spelers opgeëiste tegoeden moet opdraaien. Het gaat naar verluidt om 90.000 euro.

  De tijd dringt voor de club, want als de schorsing drie speeldagen aansleept, volgt een algemeen forfait en de degradatie met twee klassen. KVK Tienen zou in dat geval in de provinciale reeksen belanden.

  Om dat te voorkomen doet Tienen nu een oproep aan de fans. De club zoekt financiële steun om de problemen op te lossen. Voorzitter Willy Schepers hoopt op die manier te vermijden dat de club met circa 300 jeugdspelers verloren gaat.